Kerstborrel

Op zondag 20 december is er om 16:00 een kerstborrel in De Oerthe met het thema “koppengeld”

Het zogenaamde koppengeld is een vast bedrag per kern of wijk dat besteed moet worden aan lokale leefbaarheid. De hoogte is afhankelijk van het aantal inwoners per wijk. (1,88 euro p.p.). Het wordt via de wijk- of dorpsbelangenverenigingen aangevraagd bij de gemeente. In het verleden is via de wijkvereniging De Middenweg (voorheen Oostermeenthe) koppengeld aangevraagd, onder andere voor het inrichten van het wijkcentrum, de speelplaatsen in de wijk en bijdragen aan Koningsdag & buitenspeeldag.

Op 20 november j.l. kwamen een aantal wijkbewoners bij elkaar om te brainstormen over mogelijke bestemmingen voor het koppengeld. Aangezien er maar weinig mensen op af kwamen, hebben we besloten om iedereen op de hoogte te stellen van wat er besproken is en alsnog de gelegenheid te bieden om ideeën aan te dragen.

Voorstellen

Vissteigers
Het voorstel is om 1250 euro aan te vragen aan de aanleg van 3 vis-steigers bij de bruggetjes over de Steenwijker AA. De totale kosten worden geraamd op 10.508,85 euro. Het overige gedeelte wordt bijgedragen door Sportvisserij Nederland, sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsportvereniging Steenwijk.

 

Schoolplein Beatrixschool
De Beatrixschool voert een sponsoractie ten behoeve van een opknapbeurt voor het schoolplein. Het schoolplein is vrij toegankelijk als speelplaats voor de wijk en er moeten een aantal speeltoestellen worden aangeschaft of vernieuwd. Het voorstel is om 1000 euro aan te vragen.

 

Jeux de boulesbaan
Voor de jongeren zijn er veel speelplaatsen, maar vanuit de ouderen kwam de vraag om een vrij toegankelijke jeu-de-boulesbaan aan te leggen. Liefst in de nabijheid van seniorenwoningen.

Voorstel is om de mogelijkheden van een geschikte plek te onderzoeken en een kostenraming te maken. Vervolgens kan dan de aanvraag ingediend worden.

 

Fietscrossbaan
Er is vraag naar de aanleg van een fietscrossbaan voor de jeugd. Ook hier geldt het voorstel om de mogelijkheden van een geschikte plek te onderzoeken en een kostenraming te maken. Vervolgens kan dan de aanvraag ingediend worden.

 

Ooievaarsnest in De Groene Long
Er kwam een voorstel om in de Groene Long een ooievaarsnest te plaatsen. Om verschillende redenen zagen de aanwezigen dit niet zitten. De Groene Long is niet bepaald een rustige plek, de nesten bezorgen veel vogelpoep overlast en van vogelpoep hebben we al genoeg in de wijk, gezien de roekenoverlast. Bovendien zijn er in de nabije omgeving op rustiger plekken al ooievaarsnesten.

 

Reageren – aandragen nieuwe voorstellen
Iedereen die nog een goed idee heeft, is dus van harte welkom op 20 december. Indien u hier niet bij aanwezig kunt of wil zijn maar toch op- of aanmerkingen of ideeën heeft dan kunt u dit ook melden via ln.ge1531936480wnedd1531936480imedv1531936480w@ofn1531936480i1531936480 of het contact-formulier.

Voorstel mandaat voor aanvragen tot € 1000,-
Verder vraagt het bestuur van de Wijkvereniging mandaat om over aanvragen tot 1000 euro te mogen beslissen namens de wijk zonder iedereen bij elkaar te hoeven roepen.

 

Delen en liken? Graag! thx

Eén gedachte over “Kerstborrel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *