Vermilion mag even niet verder in Eesveen

Gasproducent Vermilion mag tot in ieder geval 5 september niet starten met de gaswinning in Eesveen. Op die dag vindt er bij de Raad van State een hoorzitting plaats over het instemmingsbesluit van minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

Tegen dit besluit is door de gemeenten Westerveld en Steenwijkerland en twee individuele leden van Geen Opschudding Gaswinning Eesveen een voorlopige voorziening aangevraagd. Op 10 juli werd bekend dat gas- en olieproducent Vermilion toestemming krijgt van minister Wiebes om tot 2027 gas te winnen in Eesveen. In dat dorp wordt op dit moment al gas gewonnen, maar Vermilion wil het winningsgebied uitbreiden tot een gebied dat zich uitstrekt tot onder het dorp Wapserveen. Tegen de winning zijn 340 bezwaren ingediend door bewoners.

Eerder werd al duidelijk dat Westerveld en Steenwijkerland grote vraagtekens zetten bij het instemmingsbesluit. Volgens wethouder Wilfried de Jong heeft het ministerie veel te weinig rekening gehouden met de bezwaren die zijn ingediend. ‘Wat we zien is dat er wel een nulmeting voor de bouwkundige staat plaatsvindt. Maar wij hebben als gemeente ook gevraagd om vooraf een duidelijke schadeafhandeling af te spreken. En we willen dat de informatievoorziening vanuit Vermilion goed op peil is. En die dingen missen we in ieder geval in het besluit zoals dat er nu ligt’, zo zei de wethouder eerder al.

Bron: https://www.steenwijkercourant.nl/nieuws/regio/550175/vermilion-mag-even-niet-verder-in-eesveen.html

Delen, ja graag!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *