De Oerthe

20160714_065105

“De Oerthe” is de naam van het wijkcentrum van waaruit activiteiten voor de bewoners van de wijken Oostermeenthe, Nieuwe Gagels en de Woldmeenthe georganiseerd worden.

Geschiedenis

logo-woonconceptTimpaan-logocropped-spandoekv3_001.png

Het wijkcentrum is in 2001 gebouwd in opdracht van Woonconcept en het beheer van het gebouw was ondergebracht bij Timpaan Welzijn. Het gebouw is in november 2001 in gebruik genomen en vanaf dat moment werd Alie Koen de beheerder van “De Oerthe”. In juni 2013 vertrok Timpaan Welzijn uit De Oerthe. De Wijkvereniging vond het belangrijk dat er een ontmoetingspunt voor de wijk bleef bestaan, want het is een locatie waar activiteiten kunnen plaatsvinden en initiatieven vanuit de wijk vorm kunnen krijgen.

Hierop is het beheer overgenomen door de wijkvereniging. De Oerthe is gebouwd met als doel de onderlinge contacten tussen de bewoners te bevorderen, daarom worden er ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Door de ingebruikname van De Oerthe is er weer een vast punt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.  Of dit in de toekomst zo blijft is nog onzeker. Wij vinden dat de drie wijken recht hebben op een eigen wijkcentrum waar ruimte bestaat voor het ontwikkelen van activiteiten voor en door de wijk.

Adres

Wijkcentrum De Oerthe
Parallelweg 15
8332 JD Steenwijk