Buurtpreventie met behulp van WhatsApp

 

WhatsApp Buurtpreventie is een burgerinitiatief, voor burgers en door burgers.

 

Door samen te werken maken we onze buurt veiliger!  Tegenwoordig beschikken veel mensen over een mobieltje en grote kans dat het programma “WhatsApp” daar op is geïnstalleerd. Via WhatsApp kun je via een internetverbinding gratis met elkaar chatten, bellen en onder meer foto’s, geluids- en video-opnamen met elkaar delen. Heb je het programma niet en zou je het wel willen hebben vraag dan een kennis of je mobieltje er geschikt voor is en of hij/zij het er voor je op wil zetten en je een korte uitleg wil geven (wel zo handig).

Aangezien de applicatie gratis is en je er vrij snel berichten mee kunt versturen wordt het veel gebruikt voor buurtpreventie en zo ook in Steenwijk. Heb je WhatsApp op je mobiel en ben je nog niet aangemeld dan kun je je aanmelden door een mail te sturen naar 

De gegevens die nodig zijn om je aan te kunnen melden:

  • Naam; zo weet men hoe ze je kunnen aanspreken
  • Adres; benodigd voor verdeling over de diverse groepen. Steenwijk is opgesplitst in meerdere groepen en met het adres kan men je toevoegen in de groep van je straat/wijk. Adres is relevant voor de beheerder van de groep en wordt niet doorgegeven aan derden.
  • E-mailadres;
  • 06 nummer;  Dit nummer is nodig om je toe te voegen aan de groep

 

 

Gerelateerde informatie