Oud & nieuw op zijn Amerikaans

Ook dit jaar zal er net als voorgaande jaren oud & nieuw gevierd kunnen worden in wijkcentrum De Oerthe. Het wijkcentrum opent om 19.00 uur haar deuren.

De afgelopen jaren is gebleken dat een aantal inwoners van onze wijken het prima is bevallen om oud & nieuw in het wijkcentrum te  vieren.
De redenen zijn divers, evenals de achtergronden van de deelnemers. Het lawaai van al dat geknal is in de directe omgeving van het wijkcentrum beduidend minder dan bij de meeste mensen in de straat. Sommige bezoekers nemen zelfs hun hond gezellig mee.
Wij steken zelf geen vuurwerk af en vragen de bezoekers om dat ook niet te doen.

De avond zelf is ook altijd gezellig. Je leert wat nieuwe mensen kennen, kletst wat met elkaar, speelt een spel, danst wat op de muziek etc. 
Een deel van de bezoekers gaat ook altijd met elkaar om 00.30 uur naar het gezamenlijke vuurwerk in De Groene Long dat mede door de wijkvereniging wordt gesponsord kijken. 

Omdat de bar gesloten is neemt iedereen zelf zijn natje en droogje mee. Bij elkaar gezet is er voor iedereen voldoende lekkers om te eten. Een paar vrijwilligers van de wijkvereniging zorgen weer voor voldoende oliebollen en appelflappen. 

Een bijkomend voordeel dat er mensen aanwezig zijn in het wijkcentrum is dat er toezicht is op het pand maar ook op de school en voetbalvereniging.  De afgelopen jaren hebben aangetoond dat dit zijn effect heeft.

Deelnemen aan de oud & nieuw viering is gratis. Je hoeft niet vooraf aan te melden, gewoon die avond binnen komen lopen en je natje en droogje meenemen is ook goed. 

Lijkt het u nu ook wat maar heeft u geen vervoer? Neem dan even contact op met Er zijn dit jaar weer een aantal vrijwilligers die met liefde u thuis komen halen en er ook weer voor zorgen dat u veilig thuis komt.

Delen, ja graag!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter