Koningsdag 2015

Beste mede wijkbewoners,

Ook dit jaar organiseren de vrijwilligers van de wijkvereniging weer de Koningsdag voor de wijken Woldmeenthe, Oostermeenthe en de Nieuwe Gagels.

Dit jaar zullen de festiviteiten, net als het voorgaande jaar,  plaats gaan vinden in en rondom het wijkcentrum “De Oerthe” en op het schoolplein van het kindercentrum Claus tussen 08:30-14:00 uur.

Verloting
Dit jaar worden er leuke prijzen weggegeven die beschikbaar zijn gesteld door diverse ondernemers en particulieren al dan niet uit de wijken zelf.
Er zijn zwembadkaartjes, cadeaubonnen, omslagdoeken, snackbonnen, ijsbonnen, drie boodschappentassen M L en XL en nog andere leuke prijzen te winnen.

Sponsoren zijn o.a. De Waterweyck, AH van Etten, Bestaria, ’t snoephoekje. Er zijn nog meer sponsoren en particulieren maar die wilden niet vermeld worden. Dat is dus weer een verrassing.

Lootjes kunt u bij diverse vrijwilligers tijdens de Koningsdag zelf aanschaffen. Een deel behoud u zelf, het andere deel deponeert u in de melkbus bij de drank en hapjes verkoop. Om 13:00 uur zal de trekking plaatsvinden. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de kinderactiviteiten van de wijkvereniging.

Loten kosten €2,- |3 – €5,- | 6 – €10,-|

Kleedjesmarkt
rommelmarkt1De kinderen mogen vanaf 08:00 uur een plekje uitzoeken op het schoolplein van de Clausschool. De kleedjesmarkt is niet bedoeld voor commerciële verkoop of voor volwassenen.
Om 08.30 uur zal onze voorzitter de Koningsdag officieel openen en kunnen de kleine handelaartjes in spe starten met de verkoop.
De kleedjesmarkt zal duren tot 13:00 uur.
Men wordt vriendelijk verzocht om niet verkochte spullen niet achter te laten op het schoolplein maar deze weer gewoon mee te nemen.

Slingerbal
016Tijdens de kleedjesmarkt kan er het spel “Slingerbal”worden gespeeld. Dit spel is dit jaar in de plaats gekomen voor de stormbaan. Slingerbal wordt gespeeld met vier personen tegelijk. Je staat allemaal op een plateau en tussen jullie in hangt een grote zware bal. Het doel is om je tegenstanders dmv het wegduwen van bal van hun plateau te krijgen. Wie het langst blijft staan is de winnaar.
Slingerbal is geschikt voor jong en oud dus ook volwassenen kunnen met elkaar de strijd aangaan.
Singerbal is leuk om te spelen, maar zeker ook erg leuk om naar te kijken!

Er is van alles te doen
Naast bovengenoemde activiteiten is er nog van alles te doen.
Er zal voor de kleintjes een groot springkussen zijn. kinderen kunnen worden geschminkt. Ook is de alom bekende ranja koe ook weer aanwezig.
Afhankelijk van het aantal beschikbare (jeugd)vrijwilligers zijn er nog diverse andere spelletjes te spelen zoals hoefijzer werpen, sjoelen etc.

Ook aan de inwendige mens wordt natuurlijk gedacht. Heerlijke hamburgers van de grill en een drankje om de boel mee weg te spoelen zijn te verkrijgen evenals snoep/chips/koeken.

Een dj zal zorgen voor de muziek.

Tot ziens op maandag 27 April?

Delen en liken? Graag! thx

2 gedachten over “Koningsdag 2015

 • 18 april 2015 om 22:40
  Permalink

  Moet je voor een plekje op de rommelmarkt ook een kaartje kopen?

  Vriendelijke groet Bianca Selles

  Beantwoorden
  • 19 april 2015 om 10:00
   Permalink

   Nee hoor dat is niet nodig. U kunt gewoon vanaf 08.00 uur een plekje uitzoeken.
   U kunt onze activiteiten natuurlijk wel steunen door tijdens de koningsdag loten te kopen of wat te eten/drinken aan te schaffen bij ons.
   Als u nog geen lid bent van de wijkvereniging zou u dat ook nog kunnen overwegen om te worden.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *