Buitenspeeldag 2018

Een kleine groep vrijwilligers wist het ook vandaag weer voor elkaar te krijgen dat er voor de kinderen in de basisschool leeftijd van alles was te doen. Omstreeks 12.00 uur stond de muziek al lekker aan toen de kinderen uit school kwamen zodat ouders en kinderen meteen wisten dat er voor de kinderen die middag van alles te doen zou zijn.

Om 13.00 uur begon het feest en konden de kinderen lekker hun energie kwijt op de 20 meter lange stormbaan. Stuk voor stuk gingen ze de uitdaging aan en soms zelfs meerdere keren achterelkaar! Wat het helemaal leuk maakte was dat een deel van de baan op sommige momenten vol met rook stond. Dit tot grote pret van de kinderen en menig verontruste ouder die ons vroeg of dat wel zo hoorde.

Moest men even bijkomen van al dat ge-ren en geklim dan konden de kinderen gratis wat Ranja, een broodje knakworst en fruit krijgen bij de koffietafel.
Deze welkome versnaperingen werden ook dit jaar weer ter beschikking gesteld door AH van Etten aan de Schar in Steenwijk.

Met de dorst gelest en wat vulling in de maag konden de Kinderen aan een van de tafels kleurplaten kleuren of zich lekker uitleven met stoepkrijt

of nog een paar rondjes over de stormbaan gaan.

De aanwezige Ranja koe was vandaag niet in haar element. Die weigerde om Ranja af te geven dus deze werd maar gewoon geschonken.

Rond 16.00 uur was het dan tijd om de lucht uit de stormbaan te laten lopen en alles op te gaan ruimen.

Het aantal kinderen dat de buitenspeeldag bezocht was meer dan dat de vrijwilligers hadden gedacht. Zij kijken dan ook terug op een geslaagde dag!

Delen, ja graag!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter